طرز تهیه ماست ناب و سفت خانگی

طرز تهیه ماست خامه ای در منزل با روش ناب

طرز تهیه ماست خامه ای در منزل با روش ناب

با سلام خدمت دوستان و کدبانوهای گرامی
امروز میخوایم با هم طرز تهیه ماست خانگی سفت و خوشمزه رو اموزش ببینیم. اغلب اوقات از خیلی از دوستان شنیدم که میگن وقتی ماست میزنن شل میشه و به خوبی وسفتی ماست های بیرون نمیشه . اولا باید خدمتتون عرض کنم که برای تهیه ماست های بیرون از مواد نگه دارنده مثل شیر خشک ، ژلاتین و حتی جوش شیرین استفاده می شه، که باعث اون سفتی ماست میشه که مسلما تو دراز مدت به بدن آسیب میزنه.

پس چه بهتر که خودمون تو خونه دست به کار بشیم و با رعایت چند نکته ساده ماست خونگی خوشمزه تهیه کنیم . که هم از نظر اقتصادی مقرون به صرفه تره هم اینکه خیلی زمان نمیبره و با صرف کمی وقت چیزی در حدود ۲۰ تا ۲۵ دقیقه یه ماست خونگی خوشمزه تهیه میکنید و از خوردنش لذت میبرید.

اولین نکته تو بستن ماست اینه که باید حتما از شیر پرچرب استفاده کنیم. شیرهای کم چرب باعث میشن ماست شل و آبکی بشه ،پس بهترین گزینه استفاده از شیر پرچرب هستش. و اینکه مناسب ترین شیر برای ماست هم شیر گاومیش هستش که ممکنه همه جا در دسترس نباشه. پس ما از شیر گاو استفاده می کنیم.

طرز تهیه ماست خامه ای در منزل با روش ناب
طرز تهیه ماست خامه ای در منزل با روش ناب

 

بهترین زمان برای تهیه ماست شب هستش، به خصوص برای مادرانی که دارای فرزند هستن. می تونید اخر شب ماست خودتون رو درست کنید. و در یک مکان امن بزارید تا صبح خودش رو بگیره.خب بریم برای درست کردن ماست. برای این کار ما به یک همزن سیمی و شیر و  مایه ماست احتیاج داریم.مایه ماست رو باید حتما و حتما از قبل تو دمای محیط قرار بدیم تا  با دمای محیط هم دما بشه.

توصیه من به شما عزیزان این هستش که برای تهیه ماست همیشه از ظروف استیل استفاده بکنید.چون هر ظرفی مخصوص تهیه یک نوع غذا هستش،  که درجه حرارت خودش رو داره . بهترین گزینه برای گرم کردن شیر استفاده از ظروف لعابی و استیل هست که من اینجا از ظرف استیل استفاده میکنم.

۳ لیتر شیر رو داخل ظرف میریزیم و روی حرارت قرار میدیم.شعله گاز باید متوسط رو به بالا باشه.از زمانی که شیر رو ریختیم تویه ظرف دائم باید شیر رو هم بزنیم علتش هم اینه که شیر دارای پروتئین هست و اگر بخواید بدون هم زدن شیر بزارید که پروتئین شیر داخلش حل بشه مسلما در حال جوشیدن پروتئین به ته ظرف می چسبه و اون موقع است که ماست شما ماست شل و رقیقی میشه.

طرز تهیه ماست خامه ای در منزل با روش ناب

پس شیر حتما  و حتما باید تا زمان رسیدن به نقطه جوش هم زده بشه که پروتئین شیر معلق در کف ظرف نشه این کار باعث میشه که موقع بستن ماست رویه ماست سر شیر ببنده که خیلی خوشمزست. در واقع هم زدن مداوم شیر باعث میشه که  شیر حالت حباب و کف دار بشه که همون کف و حباب باعث ایجاد سرشیر میشه.و یه جورایی باعث میشه شیر غلیط بشه .مثل حالتی که سفیده تخم مرغ رو هم میزنیم و باعث غلیظ شدنش میشه و حالت فوم رو به خودش میگیره و هنگامی که داریم ماست رو میزنیم اون پروتئین های شیر سریع فعال میشن و از یک حالت به حالت دیگه ای تغییر شکل پیدا می کنن.

خوب حالا بعد از پنج دقیقه شیر شروع میکنه اطرافش حباب زدن. زمانی که از دیواره های ظرف شروع به کف کردن کرد باید شیر رو از روی حرارت برداریم مثل زمانی که شیر میخواد از ظرف بیاد بالا چون اگر بیشتر از این بمونه آنزیم های مفید شیر از بین خواهد رفت.شیر رو در ظرف مورد نظر می ریزیم و منتظر می مونیم دمای شیر بین ۴۴ تا ۴۶ درجه سانتی گراد و یا ۱۱۰ تا ۱۱۵ فارنهایت برسه و بعد باید مایه ماست رو به شیرمون اضافه کنیم.

طرز تهیه ماست خامه ای در منزل با روش ناب

بعد از گذشت مدتی برای اینکه تست کنیم که شیر اماده ماست زدن هست باید دمای اون رو اندازه بگیریم .هم میتونید از دماسنج مخصوص غذا استفاده کنید .و هم به روش سنتی که خیلی آسون و مرسوم هست.برای اینکار انگشت کوچک خودتون رو که تمیز و بهداشی هستش را تا ده شماره داخل شیر میکنید و اگر انگشتتون نسوخت یعنی اینکه شیر آماده ماست زدن هستش.

حال باید مایه ماست رو که از قبل با دمای محیط یکسان شده رو به شیر اضافه کنیم.برای حدود سه لیتر شیر سه قاشق غذاخوری مایه ماست رو اضافه کنیم فقط باید دقت کنید هنگام اضافه کردن مایه اون رو طوری اضافه کنید به شیر که کفی که موقع هم زدن روی حرارت ایجاد شده تکون نخوره چون برای بستن سرشیر بهش احتیاج داریم.

طرز تهیه ماست خامه ای در منزل با روش ناب

بعد از اضافه کردن مایه ماست روی در ظرف مورد نظرمون دستمال کاغذی آشپرخانه قرارداده و بعد اون رو داخل پلاستیک قرار  میدیم اینکار باعث میشه جای ظرفمون مرطوب و گرم بمونه و بعد از همه این کارها ظرف خودمون رو به همراه پلاستیک داخل یک پتو پیچیده و به مدت ۲۴ ساعت در جای گرم نگهداری میکنیم.بعد از۲۴ ساعت وقتی به سراغ ماست برید میبیند که یه ماست خامه ای و سفت درست شده که از خوردن سرشیر وماست نهایت لذت رو می برید.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوازده + 19 =

بازدیدها: 80